Két módon választhatsz konzulenst:

1. lecsapsz az iskolád közismerten jó konzulens tanárainak egyikére és olyan témát választasz, ami az ő területe

2. kiválasztod a számodra kedves témát és ehhez keresel egy jó konzulenst 

Milyen a jó konzulens?

A jó konzulens első ismérve, hogy együttműködő. A jó konzulenst ha keresed, megtalálod, ha írsz neki hamar válaszol, ha telefonálsz utoléred, ha találkozni szeretnél vele, akkor időpontot ad. A jó konzulens figyel rád, számon kér de közben partnerként tekint rád. Ért a témádhoz, segít, támogat, nem akadályoz, hanem előre lendít, nem mondja meg, hogy mit írj csak tanácsot ad. Nem elveszi, hanem hozzáadja az értéket a dolgozatodhoz, mindezt úgy, hogy közben nem bosszankodsz, hanem tanulsz tőle és úgy terelget, hogy magad találod meg a kérdéseidre a válaszokat. Sajnos az ilyen tanár ritka de ha sikerül kifognod fél siker.

Milyen konzulensre nincs szükséged?

Akit nem tudsz utoléri, aki nem válaszol a leveleidre, aki olyan elfoglalt, hogy a telefont se veszi fel, akivel képtelenség találkozni. Arra sincs szükséged, hogy a konzulensed csak kritizáljon miközben nincs javaslata, nemkell, hogy akadályozzon és csak bosszúságot okozzon. Ha te konzulensed ilyen cseréld le. Azt is, aki megmondja, hogy mit írj, aki átíratja a majdnem kész dolgozatodat és csak az megfelelő, amit ő mond.

Ez a te munkád, a te dolgozatod, a te gondolataidat kell tükröznie és ne az övét. Ilyenkor óhatatlanul felmerül benned az a gyanú, hogy helyette dolgozol, hogy a saját kutatásába, doktorijába, publikációjába akarja majd felhasználni a dolgozatodat... és valószínűleg igazad is van. Tehát ha úgy érzed, hogy a konzlensed csak akadékoskodik, akkor az úgy is van, ezért ha nem vagy elégedett vele, akkor jelezd a tanulmányi osztályon - mert jogod van hozzá - és kérj konzulens cserét.

 

Ha egyéb segítségre is szükséged van, olvasd a blogot és a honlapot www.annamegirja.hu vagy keress bátran info@annamegirja.hu

Szerző: Anna megírja  2012.03.14. 16:04 2 komment

Címkék: konzultáció szakdolgozatírás konzulens

A bejegyzés trackback címe:

https://annamegirja.blog.hu/api/trackback/id/tr164316666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Riitaa 2015.03.11. 12:33:42

Sziaa!

Nagyon szépen köszönöm a bejegyzéseid!! Igazán sokat segítettél! A konzulensem nem valami segítőkész, így a majdnem kész dolgozatomhoz a te írásod, és az iqfactory.hu/tag/szakdolgozat-iras/ ezen az oldalon lehozott cikkek segítettek hozzá. Igazából a kettő együtt verhetetlen, de a segítséged önmagában is minimum a dolgozatom felét kitették. :) Köszii

Anna megírja · http://annamegirja.hu/ 2015.03.11. 13:51:58

Kedves Rita,
Köszönöm az üzenetet. Örülök, hogy segíthettem! Kitartást az íráshoz és sok sikert a védéshez :)
Anna
süti beállítások módosítása