A szakdolgozat eredetileg a tudományos pályára felkészítő egyetemi oktatásban résztvevő leendő tudósok írásbeli munkája volt. Ezzel a dolgozattal adtak számot arról, hogy addigi tanulmányaik alapján képesek önálló kutatás végzésére. A szakdolgozat volt az egyetemi tanulmányaiknak a befejezése és egyben az önálló kutatói pályájuk kezdete.

A helyzet sok éve megváltozott, hiszen a felsőoktatásban tanulók, az ott diplomát szerzők csak elenyésző része szándékozik tudományos pályára lépni, ezért a szakdolgozat funkciója megváltozott. Mára a szakképzettségnek megfelelő, szakmai tárgyakhoz kapcsolódó feladat megoldásává vált, amelynek elkészítésével a hallgató azt bizonyítja, hogy a tananyagon túl, a szakirodalomban is jártassá vált és az elsajátított ismeretanyagot képes a gyakorlatban alkalmazni, azaz önálló munkát végezni.

A szakdolgozat eredetileg egy új, érdekes és releváns tudományos probléma megoldásának ismertetése volt tudományos eszközökkel. Ma is elvárás a hallgatókkal szemben, hogy tudományos művet alkossanak még akkor is ha a tudományosság az esetek többségében csak látszat formájában van jelen a művekben, mégis úgy teszünk mintha...

A szakdolgozat témáját ideális esetben te magad, esetleg konzulensi segítséggel választod meg de gyakori, hogy kapod azt, és ha megvan a téma, kezdődhet a munka.

 

Olvasd el a témaszűkítés, címválasztás bejegyzésemet is.

Ha egyéb segítségre van szükséged olvass tovább, vagy keress meg itt: info@annamegirja.hu / http://annamegirja.hu

 

 

Szerző: Anna megírja  2012.06.04. 22:34 Szólj hozzá!

Címkék: kutatás szakdolgozat témaválasztás szakdolgozatírás záródolgozat szakdolgozat készítés

A bejegyzés trackback címe:

https://annamegirja.blog.hu/api/trackback/id/tr884565887

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása